Home Video LiveTV PR Direktori Tutorial Feed RSS Hubungi Kami

Nov 10, 2009

Abu Hasan Bukan Lagi ADUN - Speaker Kedah

Subscribe RSS Feed Share on Facebook Add to Technorati
Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah, Datuk Dr. Abdul Isa Ismail, hari ini menegaskan bahawa Datuk Abu Hasan Sarif bukan lagi anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN), walaupun mahkamah belum membuat sebarang keputusan mengenai kedudukannya.

Beliau berkata, Abu Hasan telah hilang kelayakan selepas ADUN Kota Siputeh itu gagal menghadiri sesi DUN dua kali berturutturut yang menyalahi Perkara 51 UndangUndang Tubuh Kerajaan Kedah (UTKK). "Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah buat keputusan yang lain, saya anggap bertentangan dengan peruntukan 51 UTKK, jadi saya minta kepada mahkamah semak semula keputusan SPR.

"Jadi sementara nak semak, mengikut pandangan kita, kedudukan dia (Abu Hasan) bukan lagi anggota dewan sejak 17 Ogos lalu, tidak timbul subjudis," katanya ketika ditemui pemberita di sini hari ini.

Beliau diminta mengulas isu pembatalan surat jemputan kepada Abu Hasan bagi menghadiri sidang DUN pada 17 November ini.

Abdul Isa berkata, surat berkenaan telah dihantar secara umum yang ditandatangani oleh Setiausaha Dewan kepada anggotaanggota dewan.

"Setelah mendapati surat berkenaan turut dihantar kepada beliau (Abu Hassan), saya sendiri telah membatalkannya," katanya. BERNAMA
Subscribe RSS Feed Share on Facebook Add to Technorati

MaklumanArtikelInfo

Hantar sms percuma keseluruh negara dengan Cloudera,tak percaya cuba try kat sini.
[Baca lagi]
Ucapan Tok Guru - Himpunan Perpaduan Ummah PAS FOR ALL.[Part 1] | [Part 2] | [Part 3] | [Part 4]

SubscribeBerita Terbaru

 Connect with google


Loading...