Home Video LiveTV PR Direktori Tutorial Feed RSS Hubungi Kami

Jul 17, 2009

Jangan biarkan orang kampung terus ditipu

Subscribe RSS Feed Share on Facebook Add to Technorati
INI DIA AGENDA SEBENAR PERPADUAN UMMAH – the straits times

TAN SRI SONDAKH: Billionaire.

OMAR MUSTAPHA ONG: Kawan baik Sondakh. Syarikat Ong bernama Ethos & Co. Jangan silap baca dengan nama Omar. Dia ini hendak dijadikan kepala Petronas oleh Najib. Dua kali kena tolak oleh Petronas.

DATUK SIEW KA WEI: Rakan golf Najib. Antara harta karunnya : Nylex dan Ancom.

TAN SRI KAY HOCK : Towkay pemilik tanah 607 hektar pulau Guiana. Ada sangkut paut dengan peniaga Amerika Allen Stanford yang baru kena tangkap kerana kes menipu di Amerika.

JOE LOW: Mamat Mamat di Ganu patut tahu. Joe Low inilah yang menjalankan berbilion-bilion ringgit dana Terangganu Investment Authority hasil duit minyak Terangganu

NOTA: Siapa yang gila dengan perpaduan ummah wajib buka mata dengan fakta ini. Beritahu orang kampong. Jangan tipu orang kampong dengan benda yang karut lagi marut – berpadu-padu.

Berpadu untuk apa ? Untuk ditipu kroni Najib ?

Orang Terengganu fikir – para Yb Yb mereka yang menjalankan dasar. Bukan. Ada towkay kapitalis besar. Yb Yb ini tugasnya untuk mengkabur dan mengkelirukan mata orang kampong. Mata Pak Cik dan Mak Cik ingat MB yang paling berkuasa. Ini pun tak betul. Hakikatnya ada pemodal towkay gergasi yang merancang dan menjalankan dasar untuk kepentingan ekonomi mereka.

Cakap-cakap tentang ketuanan melayu, perpaduan ummah, satu malaysia – semua ini hampeh. Ini hanyalah tabir – macam kain merah yang dikibar –kibar oleh matador di gelangang lawan lembu di Sepanyol. Tujuannya ialah untuk menipu orang kampong agar menyokong gerombolan.

Orang kampong - akan meloncat mengambur macam kera - apabila mendengar perpaduan ummah. Ini rancangan towkay besar.

Towkay towkay kroni ini akan berkenduri sakan membuat harta kekayaan.Orang kampong makan perpaduan ummah berlaukan ketuanan melayu.

Kontektor Kelas F ini sebenarnya macai bodoh – mereka hanya dapat taik-taik gigi dan taik hidung – berbanding dengan berbilion ringgit yang disongklap oleh towkay kroni ini. Peranan Kontrektor kelas F ialah untuk menipu orang kampong dengan menggunakan nama Melayu.

Sedarlah. Berhentilah. Jangan bodohkan Melayu. Kalau kita ada sedikit ilmu pengetahuan gunakan ilmu pengetahun itu untuk menyedarkan orang kampong. Mereka telah 50 tahun di tipu dan dibodohkan. Jangan bodohkan orang kampong dengan ganja-ganja perpaduan ummah yang karut marut. Tak caya lihat nama-nama kroni baru Najib. Tak nampak pun ketuanan melayu. Tak nampak pun perpaduan ummah kah kah kah.

Sumber:Tukartiub.
Subscribe RSS Feed Share on Facebook Add to Technorati

MaklumanArtikelInfo

Hantar sms percuma keseluruh negara dengan Cloudera,tak percaya cuba try kat sini.
[Baca lagi]
Ucapan Tok Guru - Himpunan Perpaduan Ummah PAS FOR ALL.[Part 1] | [Part 2] | [Part 3] | [Part 4]

SubscribeBerita Terbaru

 Connect with google


Loading...